Herken je dit?

* Je hebt soms grote moeite met de prestatiegerichte maatschappij waarin wij leven;

* je wil meer vanuit je hart leven dan vanuit wilskracht;

* je hebt moeite met de (‘vrouwelijke’) rollen die je ‘gekozen’ hebt;

* je wil de ‘zachte krachten’ ook meer toelaten in je leven;

* je wil (meer) op zoek gaan naar een eigen sensualiteit;

* je verlangt naar zusterschap in plaats van vrouwelijke rivaliteit.

We leven in een maatschappij dat is ingericht op competenties, hoge verwachtingen, snel presteren, onderlinge competitie en een hele drukke agenda! Dit alles vraagt ook nog eens om het jezelf heel actief van anderen te onderscheiden, en het vervolgens presenteren van jezelf op meerdere vlakken. Wat dit alles extra zwaar maakt, is dat er in de meeste gevallen al snel een oordeel (over jou) klaarligt.

Misschien herken je ook wel dat er vaak net zo snel geoordeeld wordt over de bewuste keuzes die vrouwen maken op het gebied van carrière en een gezin. Ga je of voor het één of het ander, of ga je voor de combinatie? Op beide keuzes wordt kritiek geuit, ook door vrouwen.

Juist nu is het belangrijk dat vrouwen elkaar opzoeken in de keuzes die gemaakt worden, te leren van elkaar in plaats van elkaar te veroordelen.

De krachten die ‘vrijgemaakt’ worden bij iedere keuze zouden meer gedeeld kunnen worden. Een vrouwencirkel biedt hiervoor mogelijkheden.

Een cirkel is namelijk een krachtig symbool en zien we overal in de wereld terug.

Het staat voor heelzijn, eenheid en de vrouwelijke kracht. Van oudsher zat men al in een cirkel om een vuurtje heen om verhalen met elkaar te delen, te eten en samen te zijn. En dat gevoel van samen-zijn is iets wat wij in de moderne wereld steeds vaker missen.

De waarde van een vrouwencirkel

Een vrouwencirkel is een plek waar je jouw rollen als vrouw opzij kunt zetten en waar je ‘gewoon’ vrouw mag zijn. Een plek om jezelf te zijn. In een open cirkel is iedereen welkom en gelijkwaardig. Dit betekent ook dat iedereen bijdraagt aan de cirkel en een gedeelde verantwoordelijkheid op zich neemt. De cirkel heeft geen vastomlijnd proces maar een organische vorm waarin met vertrouwen en aandacht naar elkaar wordt geluisterd. In een vrouwencirkel wordt gedeeld, uitgewisseld, geleerd en gegroeid.

Hoe zien de sessies eruit?

Tijdens een vrouwencirkel zullen we vanuit een thema of een behoefte samenkomen en gevoelens, ervaringen, dromen en ideeën met elkaar delen. Het is een laagdrempelige en open manier om jezelf te verbinden met je vrouwelijke kracht en deze verder uit te diepen.

In de vrouwencirkel staat het ont-moeten centraal; je moet niets in een cirkel.

Wat haal je uit een sessie?

In de sessie leer je jezelf uiten. Je hoeft hierbij geen rekening te houden met verwachtingen of behoeften van anderen. De andere vrouwen in de cirkel zullen in stilte naar je luisteren en verder niet reageren.

Op deze manier leer je (gaandeweg) meer ruimte voor jezelf in te nemen. Je ontdekt op deze manier wat zich in jouw aandient en wat je daarvan in het moment wil delen.

Zelfs als je jezelf niet kunt uiten en stilte deelt, brengt dit een verandering in het veld van de cirkel teweeg. Iedere vrouw draagt door haar aanwezigheid bij aan de transformatie en heling van iedereen aanwezig in de cirkel.

In de cirkel hoef je ‘even’ geen werkneemster, dochter, echtgenote, moeder, vriendin et cetera te zijn. Jezelf zijn is genoeg. Je hoeft niets te doen. Je hoeft niemand te zijn. Aanwezig zijn is genoeg.

In de vrouwencirkel leer je de verschillende rollen die je voor jezelf gekozen hebt, dan ook naast je leer te leggen. In de vrouwencirkel ga je op zoek naar jouw essentie; dat wat jou als individu definieert en vaak volledig losstaat van de gekozen rollen.

De vrouwencirkel is een heilige ruimte. De trainer zal het gevoel van veiligheid en respect waarborgen tijdens de sessie. De trainer zal het veld openen en sluiten. Daarnaast kun je bij de trainer terecht voor eventuele vragen en/of extra begeleiding.

Omschrijving van de sessie

We bieden vrouwencirkels op maat en een exclusieve vrouwencirkel (inclusief twee coachingsgesprekken) aan.

*Wil je een eenmalige vrouwencirkel boeken, neem dan contact op via praktijkaislinn@gmail.com. Op basis van de behoefte van de deelnemers, zal ik een vrouwencirkel op maat opstellen. De prijs van de vrouwencirkel zal hierop afgestemd worden.

*De exclusieve vrouwencirkel bestaat uit 4 sessies:

  • In het intakegesprek met mij als coördinerend transpersoonlijk therapeut, zal dieper worden ingegaan op dat wat jij zou willen onderzoeken of tot uiting wilt leren brengen;
  • vervolgens ga je met minimaal 2- of maximaal 11 andere vrouwen en de trainer(s), in twee weken met trainer Toprak Göksu aan de slag in een open (werk-)sfeer;
  • In een afsluitend evaluatiegesprek met mij als coördinerend transpersoonlijk therapeut, vindt er een terugkoppeling plaats. We kijken terug op geformuleerde vragen, thema’s of behoeften, en in hoeverre dit tot uiting is gekomen in de verschillende sessies.

Tarieven voor 2023

€ 250,- voor volwassenen;

€ 100,- voor vrouwen onder de 18 jaar.

Wil je een exclusieve vrouwencirkel boeken? Neem dan contact op via praktijkaislinn@gmail.com.

Korte biografie van de trainer

Toprak Göksu is afgestudeerd in Film en Theaterwetenschappen en heeft jaren bij de Rijksoverheid gewerkt. Daarnaast heeft ze verschillende trainingen en bijeenkomsten verzorgd. Ze heeft zich jarenlang verdiept in verschillende vormen van opstellingen en vrouwencirkels. Op het moment is zij zich verder aan het ontwikkelen als lifecoach voor biculturele vrouwen.