Cultuur maakt geen mensen. De mensen maken cultuur. Als het waar is dat de volledige humaniteit van vrouwen niet onze cultuur is, dan moeten en zullen we het onze cultuur maken.”

― Chimamanda Ngozi Adichie, We Should All Be Feminists

Herken je dit?

  • Je hebt het gevoel er niet (helemaal) ‘bij te horen’;
  • Je moet je steeds aanpassen aan jouw omgeving en hebt het gevoel dat je niet wordt begrepen;
  • Je bevindt je in twee verschillende ‘culturele’ werelden en worstelt met je eigen identiteit en/of seksualiteit;
  • Je voelt je niet geaccepteerd en hebt het gevoel dat je wordt beoordeeld op jouw ‘anders-zijn’.

Als je bent opgegroeid in twee verschillende culturen dan zul je de bovenstaande stellingen waarschijnlijk herkennen. De worsteling tussen een of meer culturele verschillen waar biculturele jongeren mee te maken hebben, wordt vaak onderschat en/of niet gezien of gehoord.

Het verschil tussen de thuiscultuur, een werkomgeving of sociale omgeving kan erg groot zijn en dit kan stress als gevolg hebben en/of voor problemen zorgen bij het ontwikkelen en het uitdragen van een identiteit.

Wat kunnen deze sessies voor jou betekenen?

Samen gaan we kijken naar waar jij tegenaan loopt. In welke situatie bevind jij je en welke onderwerpen wil jij behandelen? Het kan hierbij ook gaan om moeilijk te bespreken onderwerpen zoals seksualiteit, psychische klachten of huiselijk geweld.

De drempel om buiten je eigen sociale kring of je eigen comfortzone te treden kan voor jou misschien te hoog zijn, waardoor je blijft worstelen met het gevoel dat niemand je begrijpt en dat je er helemaal alleen voor staat. Deze sessies zijn daarom bedoeld als een persoonlijke ruimte die jij mag gaan benutten om dat wat jij wil onderzoeken en/of bespreken mogelijk te maken.

Hoe zien de sessies eruit?

In de sessie leer je uiting te geven aan je eigen (culturele) identiteit. Binnen een veilige omgeving delen we onze ideeën, ervaringen- en hoe we hiermee omgaan, maar ook behoeften en hoe die (meer) gerealiseerd zouden kunnen worden. Door over bepaalde thema’s te praten, ervaringen en pijn met elkaar te delen, krijgen we het gevoel niet alleen te zijn. Een gevoel van herkenning opent de mogelijkheid tot verbinding met andere mensen.

Het durven uitspreken van een eigen visie of verwachting, kan op den duur leiden tot meer zelfacceptatie.

Omschrijving van de training

De training bestaat uit vier sessies:

  • Intakegesprek met mij als coördinerend therapeut. In dit gesprek zal dieper worden ingegaan op dat wat jij zou willen onderzoeken of tot uiting wil leren brengen;
  • twee sessies in een open (werk-)sfeer, met minimaal 2- of maximaal 10 andere (jonge) vrouwen en trainer Toprak;
  • afsluitend evaluatiegesprek met mij als coördinerend transpersoonlijk therapeut. In dit gesprek vindt er een terugkoppeling plaats. We kijken terug op geformuleerde vragen, thema’s of behoeften, en in hoeverre dit tot uiting is gekomen in de verschillende sessies.

Tarieven voor 2023

€ 250,- voor volwassenen.

€ 100,- voor vrouwen onder de 18 jaar.

*De bedragen zijn inclusief BTW.

Traject op maat

Heb je behoefte aan een meer individueel traject? Neem dan contact op via praktijkaislinn@gmail.com. Op basis van jouw behoeften stel ik dan een traject op maat op.

Korte biografie van de trainer

Toprak Göksu is geboren en getogen in Nederland en is van Turkse afkomst. Regelmatig heeft ook zij te maken met stereotypering en niet zozeer omdat zij in ‘het plaatje’ past maar juist omdat ze er niet aan voldoet. Ze is afgestudeerd in Film en Theaterwetenschappen en heeft jaren bij de Rijksoverheid gewerkt. Daarnaast heeft ze verschillende trainingen en bijeenkomsten verzorgd. Op het moment is zij zich verder aan het ontwikkelen als lifecoach voor biculturele vrouwen.